PDA

View Full Version : Connecting 2 Modems via internal phone system


Jake Waldo
02-28-2001, 07:05 AM
Hello there,

We are trying to link 2 computers using 2 Supraexpress 56i Pro modems (pci).
Both computers have win98 (1 is SE) and we are using HyperTerminal as our
connection manager (have set the emulation to ANSI).

Max Baud rate is set to 9600 and we are using Pulse Dial, all else is
Default.

Both modems appear to be calling ok but on answering seem to fallover ie the
answering modem starts by sounding correct (like the oscillating sound made
when connecting to the internet) but then goes into a series of tones that
alter the pitch in step changes. The calling modem then hangsup after
30seconds ie no answer and the receiving modem continues making it's whining
noise.

When calling directly to a telephone, the phone rings.

Any help would be greatly appreciated and if any further information is
required Please don't hesitate.

regards jake.

PBMax
02-28-2001, 01:05 PM
Uh... try www.experts-echange.com (http://www.experts-echange.com) for an answer to that question. Don't know why you posted to the Snapstream discussion group.

Russ Spooner
02-28-2001, 06:47 PM
I hear this knocking noise at low speeds in my car... can anyone help?

rakeshagrawal
03-01-2001, 10:23 AM
actually, we used to be a modem technical support company so the posting makes sense. but we didn't find that business model compelling enough so we switched to the SnapStream you all know (and love-- dammit)